Meer resultaten voor glas in lood maken

glas in lood maken
Kies voor een cursus glas in lood Glas en lood cursus online.
Zelf glas in lood maken is een unieke en creatieve invulling van een vrijgezellenfeest of vriendenmiddag, maar ook geïnteresseerden in deze vorm van glaskunst kunnen een glas in lood cursus volgen. Bekijkt u de voorbeelden van onze glas in lood kunstwerken op de website, en laat u verrassen door de verschillende mogelijkheden.
Glas in lood Monument Vandekerckhove.
Minincursus glas-in-lood Maak zelf vensterramen of panelen Huis en Tuin: Creatief.
Zelf maken van een glas-in-lood vensterraam of paneel. Het samenstellen van een glas-in-lood vensterraam of paneel is voor iedereen goed uit te voeren. Bij toepassen van het juiste gereedschap, goede materialen en de nodige accuratesse bij de voorbereiding en de uitvoering, heb je al snel een product waar je trots op kunt zijn. Uiteraard geldt ook bij dit ambacht of deze hobby: oefening baart kunst, zodat het aan te raden is met een eenvoudig werkstuk te beginnen om de nodige vaardigheden op te doen. Basismaterialen voor Glas-in-lood. De basismaterialen zijn, zoals de naam aangeeft glas en lood, waarbij het loodprofiel niet het minst belangrijk is, daar het lood in combinatie met de tin het verband en de stevigheid aan het paneel of raam geeft.
Home Glas-in-lood Atelier. Comments Box SVG icons.
0473 11 16 85 info@glasinloodatelier.be. Glas in lood. Selecteer een pagina. Klear ontwerpt, creëert en restaureert glas-in-loodramen. Vroeger waren glas-in-loodramen enkel weggelegd voor welgestelden en voor instituties als de Kerk, maar die tijden zijn voorbij! Tegenwoordig zitten gekleurde ramen weer helemaal in de lift, en kan iedereen ze bestellen om een woning mee te verfraaien. Klear laat zich door niets uit het lood slaan! We ontwerpen, creëren en herstellen glas-in-loodramen voor een heel divers publiek: van particulieren tot kerkfabrieken, en van gemeentehuizen en openbare gebouwen tot dak en gevelwerkers.
Nieuw glasraam maken ontwerpen en uitvoeren Atelier Mestdagh.
Aan het eeuwenoude glazeniersambacht is eigenlijk nog maar weinig veranderd. Het mondgeblazen glas vormt nog steeds de basis van nieuw glas-in-lood maar in de vormgeving wordt moderniteit en vernieuwing nagestreefd. Nieuw glasraam laten ontwerpen maken en uitvoeren Atelier Mestdagh streeft in de nieuwe projecten naar een combinatie van artistieke begaafdheid en ambachtelijke vaardigheid. Atelier Mestdagh uw partner voor nieuwe projecten. Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor een project van een nieuw glasraam laten ontwerpen maken en installeren dan is Atelier Mestdagh een goede keuze. Het atelier is een gevestigde waarde voor het ambacht in binnen en buitenland. Het glazeniersambacht heeft een toekomst zolang hedendaagse kunstenaars glasramen als kunstmedium kiezen. Geert De Groote Architecten.
Altijd al glas-in-loodramen willen hebben? Zo maak je ze zelf! Happy Home.
Glas-in-loodramen zijn tegenwoordig niet alleen nog voor grote kerken, ouderwetse cafés of kerken die omgetoverd zijn tot huizen. Je kunt het anno 2017 ook gewoon in jouw eigen huis hangen of plaatsen. Ik vind deze ramen fantastisch en wil ze zelf ook graag hebben, helaas is het ontwerpen en maken vrij prijzig. Gelukkig, kan je nu zelf een glas-in-loodraam maken. Wat heb je nodig? Dunne kwast speciaal voor glasverf. Groot vel papier. Geodriehoek of liniaal. Wat moet je doen? Stap 1: Leg een groot vel papier op de glasplaat, trek de zijkanten van het glas over op het papier en maak nu een design op het papier met de markeerstift.
Glas in lood prijzen 2019 overzicht OfferteAdviseur.be.
Een bekend voorbeeld hiervan zijn uiteraard de ramen die in menig kerk zijn terug te vinden. Ook in woningen die dateren van in de jaren 30 is dergelijk glas evenwel terug te vinden, hetzij dan in een andere stijl. Het kleurgebruik is bij dit type glas in lood bijvoorbeeld veel minder nadrukkelijk aanwezig. Nadeel van glas in lood. We kunnen gerust stellen dat gebruikmaken van glas in lood er voor zorgt dat er in uw woning een unieke sfeer zal hangen, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Wanneer u er namelijk voor kiest om het glas in lood te gebruiken als buitenramen kan het zomaar gebeuren dat u last krijgt van koude en tocht in uw woning. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Een raam dat bestaat uit glas in lood is namelijk doorgaans opgebouwd uit enkel glas. Dit is op zich niet zo vreemd, want toen de techniek van glas in lood werd ontwikkeld had niemand nog maar gehoord van isolatieglas.
Glas in lood De website van lajina1!
Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten. In een eenvoudige uitvoering vormen de loodlijsten een rechthoekig raamwerk, waarin stukken glas gevat zijn. Glas in lood werd destijds gemaakt, omdat een raam uit één stuk glas niet te maken viel.
Restauratie en ontwerp van Glas In Lood België Atelier Geijsen.
Sinds 2018 gaat Wouter als 4de generatie de uitdaging aan om deze prachtige kunstambacht onder de aandacht te brengen. Tijdens Erfgoeddag 2019 werd Atelier Geijsen geselecteerd als favoriete maker. Wim en Wouter werken momenteel samen aan opdrachten voor particulieren, aannemers, architecten. BEKIJK ONZE PROJECTEN. Op zoek naar een eyecatcher voor in jouw woning of bedrijf? Met onze glasramen geven we ruimtes een unieke en authentieke uitstraling. Je raakt niet uitgekeken op het prachtige spel met licht en kleur. UITVOERING IN BINNENDEUREN, ALS GLASWAND, ALS RAAMDECORATIE. We restaureren met respect zowel oude als moderne glasramen. Gebroken glas, lood vervangen. We zorgen ervoor dat je glasraam een 2e leven krijgt. GROOT ASSORTIMENT AAN INDUSTRIEEL EN MONDGEBLAZEN GLAS. Dit is een eeuwenoude techniek om een afbeelding op glas aan te brengen. De pigmenten worden in de oven in het glas gebrand. Deze techniek passen we vaak toe in een glas in loodraam. WE MAKEN EEN ONTWERP OP MAAT VAN JOUW WENSEN.
Glas in lood atelier 18 jaar Academie Merksem.
muziek woord dans beeld. Glas in lood atelier 18 jaar. Glas in lood atelier 18 jaar. Over de opleiding. Ben jij geboeid door glas en de vormen die het kan aannemen? Door het vakmanschap, de techniek, het ambacht? Hoe je het kan integreren in lood?
Glazenier Opleiding Syntra West.
Het vervaardigen van een gebrandschilderd glas is de laatste 1000 jaar nauwelijks veranderd en gebeurt nu nog steeds op traditionele wijze. In deze opleiding leer je de métier aan van echte ambachtsmensen. Voor wie is deze opleiding bestemd? Deze 3-jarige beroepsopleiding richt zich tot personen die als zelfstandige tewerkgesteld zijn in de sector of personen die zich beroepshalve wensen te heroriënteren in de kunstambachtelijke sector. Er is geen voorkennis vereist. Wat kent u na het volgen van deze opleiding? Men leert er verschillende glassoorten en types loodprofielen te snijden en samenstellen van een glas-in-lood-raam. Veilig en efficiënt gebruik van de glasverven en de mediums, bewerken van het glas zandstralen, brandschilderen, ontkleuren., In de lessen Toegepaste kunstgeschiedenis krijgt men het nodige inzicht in historische en hedendaagse glaskunst en verwerft men een kunstkritische beoordeling. download de fiche info aanvragen. Glassoorten en loodprofielen. Glasverven en typische eigenschappen. Atelierinrichting: materiaal en benodigdheden. Verticale, horizontale en diagonale beweging: ook vrije oefeningen. Techniek sjablonen snijden. Glas in lood. Waterdicht maken van de assemblage.

Contacteer ons