Resultaten voor glas in lood cursus

glas in lood cursus
CURSUSSEN WORKSHOPS Theys Miseur Glas.
Het resultaat zal een paneel zijn in gekleurd glas van / 40 op 60 cm, voorzien van een ophangsysteem. een 20 uur durende workshop. een beknopte en duidelijke cursus op papier. 200 verbruik materialen: glas, lood, gereedschappen, inbegrepen. In ons atelier te Holsbeek, Rodeberg 10.
Projectatelier Stedelijke Academie voor Schone Kunsten.
atelier op woensdag van 18 21.30 uur. Projectatelier is een multidisciplinaire opleiding waar meerdere materies aan bod komen. Deze materies kunnen samen een kunstig geheel vormen en kunnen bestaan uit; glas, hout, gips, klei, textiel, beton, steen, papier en recyclagemateriaal en nog vele andere. Mixed media is hier van toepassing alsook fotografie, architectuur. Dit alles kan gebruikt worden om je creatief te uiten. In deze afdeling zal men nieuwe technieken en materialen ontdekken in tegenstelling tot het aanleren van oude ambachten zoals bv. glas in lood.
Glazenier Opleiding Syntra West.
Het vervaardigen van een gebrandschilderd glas is de laatste 1000 jaar nauwelijks veranderd en gebeurt nu nog steeds op traditionele wijze. In deze opleiding leer je de métier aan van echte ambachtsmensen. Voor wie is deze opleiding bestemd? Deze 3-jarige beroepsopleiding richt zich tot personen die als zelfstandige tewerkgesteld zijn in de sector of personen die zich beroepshalve wensen te heroriënteren in de kunstambachtelijke sector. Er is geen voorkennis vereist. Wat kent u na het volgen van deze opleiding? Men leert er verschillende glassoorten en types loodprofielen te snijden en samenstellen van een glas-in-lood-raam. Veilig en efficiënt gebruik van de glasverven en de mediums, bewerken van het glas zandstralen, brandschilderen, ontkleuren., In de lessen Toegepaste kunstgeschiedenis krijgt men het nodige inzicht in historische en hedendaagse glaskunst en verwerft men een kunstkritische beoordeling. download de fiche info aanvragen. Glassoorten en loodprofielen. Glasverven en typische eigenschappen. Atelierinrichting: materiaal en benodigdheden. Verticale, horizontale en diagonale beweging: ook vrije oefeningen. Techniek sjablonen snijden. Glas in lood. Waterdicht maken van de assemblage.
Academie voor Beeldende Kunsten Anderlecht.
Openingsuren van het atelier. minimum 8 lestijden/week aanwezig. donderdag van 14.20 tot 17 u. en van 17.45 tot 21.15 u. zaterdag van 9 tot 12.30 u. en van 13.30 tot 17 u. Glasramen al dan niet gebrandschilderd zijn door hun aard meestal ingebed in de architectuur van een gebouw. Het glasraam is bedoeld om sfeer te scheppen in de ruimte. Het licht van de dag dringt door het glas en verheft het geheel tot een gelaagd kinetisch kunstwerk. Wanneer de tand des tijds deze fragiele kunstvorm bedreigt, wordt restauratie noodzakelijk om het werk te vrijwaren voor de toekomst. Je begint met de basisoefeningen, dat wil zeggen, ontwerpen op schaal, uitwerken van precieze werktekeningen, glassnijden, lood zetten, solderen en schilderen op glas.
Kies voor een cursus glas in lood Glas en lood cursus online.
Zelf glas in lood maken is een unieke en creatieve invulling van een vrijgezellenfeest of vriendenmiddag, maar ook geïnteresseerden in deze vorm van glaskunst kunnen een glas in lood cursus volgen. Bekijkt u de voorbeelden van onze glas in lood kunstwerken op de website, en laat u verrassen door de verschillende mogelijkheden.
Glas Glas in in lood Lood Nora Haarlem Wiggers. Atelier Nora Wiggers.
Verschillende keren per jaar geef ik bij Het Terras een cursus glasfusing. Ik ben van plan workshops van een hele dag te organiseren. De prijs zal ongeveer 12000, per dag bedragen. Meer informatie over deze workshop verschijnt binnenkort op deze web-site. Workshops in Maarn. Op de Maarnse Berg in Maarn staat midden in het bos mijn atelier De Boshut. Het is de plek waar ik mijn opdrachten uitvoer en waar ik verschillende workshops geef.: Eéndaagse workshop glasfusing: Prijs: 12000, per persoon per dag. De workshop is inclusief glas en ovenbrandingen. Maximaal drie deelnemers. Eéndaagse workshop brandschilderen: Prijs: 12000, per persoon per dag. De workshop is inclusief verf en ovenbrandingen. De gebrandschilderde glaasjes die tijdens de workshop gemaakt worden kunnen eventueel tijdens een tweedaagse glas-in-loodcursus in een raam verwerkt worden. Maximaal drie deelnemers. Tweedaagse workshop glas-in-lood voor beginners: Prijs: 22000, per persoon voor twee dagen. U leert een ontwerp te maken, glas te snijden, het glas in het lood te zetten, het paneel te solderen, te kitten en af te werken. De workshop is inclusief materiaal.
Glaskunst Academie Mechelen.
In de Academie staat kunst centraal. Skip to content. Figurentheater / Makers. Vormstudie, compositie, kleurstudie. Smelt en fusietechnieken. Zandstralen, graveren, zeefdrukken, brandschilderen. Pâte de verre. Dag en avondcursus. Docent: Bavo Tiebos. 8u/week gedurende 5 jaar. Dinsdag en woensdag van 14u tot 17.30u en van 18.30u tot 21.15u.
Glas in lood, Workshop Restauratie Glasatelier Almelo.
Hier kunt u verschillende, door ons gemaakte glasobjecten en sieraden, bewonderen. Workshop glas in lood Aadorp / Almelo. Wilt u zelf een werkstuk met glas en lood maken? De serie workshops bestaat uit 8 avonden wekelijks van 19.30 tot 21.30 uur vooraf gegaan door een gratis introductieavond, en wordt gehouden in ons.
Welkom butterfly.
In 2001 kocht ik een huis waarin glas in lood ramen waren. Ik raakte zo gefascineerd van het kleurenspel van lichtinval in glas in lood, dat ik meer wilde weten van dat oude ambacht. Ik bezocht de eerste workshop bij Foka-glas in St.
Onderwijskiezer.
Heb je de opleiding glazenier tot een goed einde gebracht en wil je je verder specialiseren? Schrijf je dan zeker in voor de specialisatiecursus glas in lood en brandschilderen! Tijdens deze eenjarige opleiding tover je stukken glas verwerkt in loodlijsten om tot kunstige en kleurrijke ramen.
Glas in lood academie antwerpen dko.
Technieken voor bewaring en restauratie komen dan ook uitgebreid aan bod. In de opleiding glas ligt de nadruk op het aanleren van ambachtelijke technieken. Binnen de afdeling kunstambachten wordt er bewust gekozen voor het voortzetten van een traditie zonder daarom de toekomst uit het oog te verliezen. Bij aanvang wordt vooral aandacht besteed aan de basistechnieken: het maken van precieze werktekeningen, het leren kennen van verschillende glassoorten, het glas snijden, gruizen en slijpen, het brandschilderen en lood zetten. Hierbij dienen historische voorbeelden of eigen ontwerptekeningen als uitgangspunt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om kennis te maken met warmglastechieken: glas versmelten, vervormen, verbuigen. Je werkt in de traditie van het ambacht of je neemt de mogelijkheid te baat om je te bekwamen in meer hedendaagse technieken zoals fusing, zandstralen, zagen van glasvormen en glasappliqué. Je volgt binnen de grenzen van het leerprogramma een eigen traject en wordt hierin zoveel mogelijk individueel begeleid. 5 jaar vierde graad.: praktijk atelier: dinsdag van 18.00 u tot 21.30 u en donderdag van 18.00 u tot 21.30 u. om de 2 weken op donderdag les van 15.30 u tot 17.10 u en aansluitend van 18.00 u tot 21.30 u.

Contacteer ons