Resultaten voor glas in lood opleiding

glas in lood opleiding
Glas in lood ramen maken: workshop, cursus en geschiedenis.
Ik heb interesse om een cursus glas in lood te volgen, niet professioneel of beroepsmatig maar zuiver alleen als hobby. Zou graag in Maastricht of directe omgeving een wintercursus glas in lood willen volgen. Graag zou ik worden geinformeerd over de mogelijkheden.
Glazenier Opleiding Syntra West.
Als glazenier maak je glasobjecten die als ruit in een gebouw kunnen worden geplaatst. Glas-in-lood is één van de oudste kunstambachten. Het vervaardigen van een gebrandschilderd glas is de laatste 1000 jaar nauwelijks veranderd en gebeurt nu nog steeds op traditionele wijze. In deze opleiding leer je de métier aan van echte ambachtsmensen. Voor wie is deze opleiding bestemd? Deze 3-jarige beroepsopleiding richt zich tot personen die als zelfstandige tewerkgesteld zijn in de sector of personen die zich beroepshalve wensen te heroriënteren in de kunstambachtelijke sector. Er is geen voorkennis vereist. Wat kent u na het volgen van deze opleiding? Men leert er verschillende glassoorten en types loodprofielen te snijden en samenstellen van een glas-in-lood-raam. Veilig en efficiënt gebruik van de glasverven en de mediums, bewerken van het glas zandstralen, brandschilderen, ontkleuren., In de lessen Toegepaste kunstgeschiedenis krijgt men het nodige inzicht in historische en hedendaagse glaskunst en verwerft men een kunstkritische beoordeling. download de fiche info aanvragen. Glassoorten en loodprofielen. Glasverven en typische eigenschappen. Atelierinrichting: materiaal en benodigdheden. Verticale, horizontale en diagonale beweging: ook vrije oefeningen. Techniek sjablonen snijden. Glas in lood. Waterdicht maken van de assemblage.
Atelier Springael Ons verhaal.
Mijn eerste tentoonstelling. Na mijn opleiding heb ik mij aangesloten bij de plaatselijke kunstkring. Mijn eerste tentoonstelling vond plaatst in de plaatselijke parochiezaal. Het was een regenachtige dag en rond de middag stapte er een oudere man de ruimte binnen. Hij bekeek aandachtig de glasramen en vroeg wie de kunstenaar was. We praatten over glas" in lood, mijn opleidingen, de toekomst. Na het gesprek vroeg hij me om eens langs te komen in zijn atelier. Een week later had ik met hem afgesproken. Ik was onder de indruk van het glas in beton en de standbeelden" in zijn tuin. Hij stelde zich uitgebreid voor als Maurice Nevens, glazenier. Uit ons gesprek bleek dat zijn glasramen heeft staan over de hele wereld: Australie, Rome, New York. en dat hij jaren docent was aan het Sint-Lucas instituut. Omdat hij al op leeftijd was, vroeg hij mij om in de toekomst samen te werken en zijn atelier over te nemen. Samen begonnen we aan een nieuw verhaal en verwezenlijkten we grote en kleine projecten in binnen en buitenland. In ons atelier staan restauratie, creatie en innovatie centraal.
Academie voor Beeldende Kunsten Anderlecht.
Je begint met de basisoefeningen, dat wil zeggen, ontwerpen op schaal, uitwerken van precieze werktekeningen, glassnijden, lood zetten, solderen en schilderen op glas. In de daarop volgende jaren kan je je verder in deze technieken bekwamen via klassikale opdrachten en vrij werk.
Cursus: Glas-in-lood.
Prijs Privé-cursussen ligt wat hoger, op aanvaag. Werkstukken van cursisten. DSC00023a DSC00055 a DSC00022b DSC000291 Glas in lood 002 john1 P1020283 raammarjan bart1 treesjpg maria P1120636 Small sylvia marieke zon. Jaroverre Le Bourg 03120 Andelaroche 33 0470 31 75 21 info@jaroverre.fr Impressum.
Glaskunst Academie Mechelen.
In de Academie staat kunst centraal. Skip to content. Figurentheater / Makers. Vormstudie, compositie, kleurstudie. Smelt en fusietechnieken. Zandstralen, graveren, zeefdrukken, brandschilderen. Pâte de verre. Dag en avondcursus. Docent: Bavo Tiebos. 8u/week gedurende 5 jaar. Dinsdag en woensdag van 14u tot 17.30u en van 18.30u tot 21.15u.
Cursussen TKV-glasinlood.
U begint met het maken van een eigen ontwerptekening en stap voor slap leert u een prachtig glas-in-lood paneel maken. Zo is de basiscursus Glas-in-Lood zetten een voor iedereen toegankelijke cursus die ook beschreven is in mijn cursusboek. Aan het eind van de cursus kun u trots het zelf ontworpen en gemaakt glas in loodpaneel tegen het licht houden en mee naar huis nemen.
Cursisten Creatief atelier bezoeken Glasatelier Mestdagh.
De technieken van het glas in lood zetten en brandschilderen van glas werden tot in de details uitgelegd. Ook kregen we een film te zien op welke manier dat prachtige gekleurd glas vervaardigd wordt in Duitsland. Ingid vertelde met zoveel passie over haar werk dat je meteen zin krijgt om aan de slag te gaan. Het was een unieke gelegenheid om deze eeuwenoude techniek van dichtbij te zien en op de terugweg door Gent ontdekten we glasramen rondom ons die we bij aankomen niet eens opgemerkt hadden. Dus vanaf nu zullen alle deelnemers de prachtige glasramen met andere ogen gaan bekijken, gegarandeerd! Met onze dank aan Romy Aerens, leerkracht Creatief atelier in Lokeren. Ben je geïnteresseerd in een cursus Creatief atelier? Ons aanbod voor volgend jaar komt online op onze website tegen 6 juni 2016. Opnieuw inschrijven kan aan één van onze balies maar ook elektronisch via Online inschrijven. Klik hier voor meer informatie over onze cursussen Creatief atelier. CVO Leerstad in actie. Samenwerking in opleiding.
Workshops @ Atelier Mestdagh! Mestdagh.
Atelier Mestdagh start met workshop glas-in-lood voor beginners. Wat willen we bereiken? Deze workshop is een eerste kennismaking met het ontwerpen en vervaardigen van een niet-gebrandschilderd glas-in-loodpaneel. U wordt begeleid in het maken van een eenvoudig ontwerp en de uitvoeringstekening.
Glas in lood atelier 18 jaar Academie Merksem.
muziek woord dans beeld. Glas in lood atelier 18 jaar. Glas in lood atelier 18 jaar. Over de opleiding. Ben jij geboeid door glas en de vormen die het kan aannemen? Door het vakmanschap, de techniek, het ambacht? Hoe je het kan integreren in lood?
Door de opleiding heb ik meer zelfvertrouwen gekregen Koning Boudewijnstichting.
Het internationale opleidingsprogramma in York leverde haar tot slot ook een internationaal netwerk op. De restauratie in Steenhuffel bijvoorbeeld kwam haar kant uit omdat ze partnerde met een buitenlandse collega uit haar opleiding die de juiste referenties had voor de restauratie van middeleeuw glas.

Contacteer ons