Op zoek naar glas in lood belgie?

glas in lood belgie
Glasraamatelier Erwin Snijders: Specialist glazenier in glas-in-loodramen.
Erwin Snijders is gespecialiseerd in het restaureren en onderhouden van glas-in-lood. Wij voeren steeds de restauraties uit met respect voor de historische achtergrond en de historische waarde van het gebouw. Openbare zakelijke glaswerken. Bedrijven, openbare en kerkelijke instanties kunnen bij ons terecht voor alle soorten glas-in-loodprojecten. U wordt van het begin nauw betrokken bij het project zodat het resultaat zeker naar uw verwachtingen is. Herstellen oude kerkramen. ontwerpen met passie. restauratie met precisie.
Glazenier Opleiding Syntra West.
Als glazenier maak je glasobjecten die als ruit in een gebouw kunnen worden geplaatst. Glas-in-lood is één van de oudste kunstambachten. Het vervaardigen van een gebrandschilderd glas is de laatste 1000 jaar nauwelijks veranderd en gebeurt nu nog steeds op traditionele wijze. In deze opleiding leer je de métier aan van echte ambachtsmensen. Voor wie is deze opleiding bestemd? Deze 3-jarige beroepsopleiding richt zich tot personen die als zelfstandige tewerkgesteld zijn in de sector of personen die zich beroepshalve wensen te heroriënteren in de kunstambachtelijke sector. Er is geen voorkennis vereist. Wat kent u na het volgen van deze opleiding? Men leert er verschillende glassoorten en types loodprofielen te snijden en samenstellen van een glas-in-lood-raam. Veilig en efficiënt gebruik van de glasverven en de mediums, bewerken van het glas zandstralen, brandschilderen, ontkleuren., In de lessen Toegepaste kunstgeschiedenis krijgt men het nodige inzicht in historische en hedendaagse glaskunst en verwerft men een kunstkritische beoordeling. download de fiche info aanvragen. Glassoorten en loodprofielen. Glasverven en typische eigenschappen. Atelierinrichting: materiaal en benodigdheden. Verticale, horizontale en diagonale beweging: ook vrije oefeningen. Techniek sjablonen snijden. Glas in lood. Waterdicht maken van de assemblage.
Glas in lood academie antwerpen dko.
Technieken voor bewaring en restauratie komen dan ook uitgebreid aan bod. In de opleiding glas ligt de nadruk op het aanleren van ambachtelijke technieken. Binnen de afdeling kunstambachten wordt er bewust gekozen voor het voortzetten van een traditie zonder daarom de toekomst uit het oog te verliezen. Bij aanvang wordt vooral aandacht besteed aan de basistechnieken: het maken van precieze werktekeningen, het leren kennen van verschillende glassoorten, het glas snijden, gruizen en slijpen, het brandschilderen en lood zetten. Hierbij dienen historische voorbeelden of eigen ontwerptekeningen als uitgangspunt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om kennis te maken met warmglastechieken: glas versmelten, vervormen, verbuigen. Je werkt in de traditie van het ambacht of je neemt de mogelijkheid te baat om je te bekwamen in meer hedendaagse technieken zoals fusing, zandstralen, zagen van glasvormen en glasappliqué.
Glasfabrikant, glasbewerker, glashandel Wommelgem, Antwerpen AAG.
Fabrikant groothandel voor bewerkt glas. AAG-Antwerp Artistic Glass in Wommelgem bij Antwerpen. AAG-Antwerp Artistic Glass te Wommelgem Antwerpen. is een glasbewerker en glasfabrikant die gespecialiseerd is in glas in lood. Bent u liefhebber van glas of u zoekt mooi bewerkt glas om te kopen?
Specialisatie glas-in-lood en brandschilderen SYNTRA Limburg.
Heb je de opleiding glazenier tot een goed einde gebracht en wil. je je verder specialiseren? Schrijf je dan zeker in voor de specialisatiecursus. glas in lood en brandschilderen! Specialisatie glas-in-lood en brandschilderen. Blijf op de hoogte van nieuwe startdata. Je moet ingelogd zijn om hiervan gebruik te maken.
Home Glas-in-lood Atelier. Comments Box SVG icons.
0473 11 16 85 info@glasinloodatelier.be. Glas in lood. Selecteer een pagina. Klear ontwerpt, creëert en restaureert glas-in-loodramen. Vroeger waren glas-in-loodramen enkel weggelegd voor welgestelden en voor instituties als de Kerk, maar die tijden zijn voorbij! Tegenwoordig zitten gekleurde ramen weer helemaal in de lift, en kan iedereen ze bestellen om een woning mee te verfraaien. Klear laat zich door niets uit het lood slaan! We ontwerpen, creëren en herstellen glas-in-loodramen voor een heel divers publiek: van particulieren tot kerkfabrieken, en van gemeentehuizen en openbare gebouwen tot dak en gevelwerkers.
Restauratie en ontwerp van Glas In Lood België Atelier Geijsen.
Sinds 2018 gaat Wouter als 4de generatie de uitdaging aan om deze prachtige kunstambacht onder de aandacht te brengen. Tijdens Erfgoeddag 2019 werd Atelier Geijsen geselecteerd als favoriete maker. Wim en Wouter werken momenteel samen aan opdrachten voor particulieren, aannemers, architecten. BEKIJK ONZE PROJECTEN. Op zoek naar een eyecatcher voor in jouw woning of bedrijf? Met onze glasramen geven we ruimtes een unieke en authentieke uitstraling. Je raakt niet uitgekeken op het prachtige spel met licht en kleur. UITVOERING IN BINNENDEUREN, ALS GLASWAND, ALS RAAMDECORATIE. We restaureren met respect zowel oude als moderne glasramen. Gebroken glas, lood vervangen. We zorgen ervoor dat je glasraam een 2e leven krijgt. GROOT ASSORTIMENT AAN INDUSTRIEEL EN MONDGEBLAZEN GLAS. Dit is een eeuwenoude techniek om een afbeelding op glas aan te brengen. De pigmenten worden in de oven in het glas gebrand. Deze techniek passen we vaak toe in een glas in loodraam. WE MAKEN EEN ONTWERP OP MAAT VAN JOUW WENSEN.
Pin op Glas in lood.
Onderwijskiezer.
Heb je de opleiding glazenier tot een goed einde gebracht en wil je je verder specialiseren? Schrijf je dan zeker in voor de specialisatiecursus glas in lood en brandschilderen! Tijdens deze eenjarige opleiding tover je stukken glas verwerkt in loodlijsten om tot kunstige en kleurrijke ramen.
glas-in-lood, loodglas in Belgi op foto.
glas-in-lood, loodglas in Belgi op foto 000693. Glasraam dat bestaat uit stukjes glas die in een loden kader met H-vormige strips geplaatst zijn. Klik hier voor map. Instituut van de Ursulinen te Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Foto door Eddy Van Leuven. SleutelwoordenAbdij, klooster, School, universiteit, Tuin, park, Kerk, Kapel, Art Nouveau, Neogotiek, Neoclassicisme, Neoromaans, Empire, glas-in-lood, loodglas, glasdak, tuinprieel, gloriette, tongewelf, traptoren, crypte, schip, calvarie, galerij, gaanderij, triforium, Eduard Careels, Ursulinen. Eerste eigen Woonhuis Dierkens. Foto door Jan Boeykens @Quernus. SleutelwoordenHerenhuis, patricirswoning, Architectswoning, Louis XVI, Empire, Jugendstil, deurgreep, glas-in-lood, loodglas, verlichting, trap, trapzaal, trappenhal, koper, florale versiering, vensterbank, handlijst, trappaal, tegel, arduin, schoorsteenmantel, schouw, marmer, glasraam, plafond, gevel, pui, gebrandschilderd glas, mozaek, deurkalf, bovenlicht, bovenvenster, kroonlijst, sluitsteen midden, motief, bossage, gebosseerd, stucwerk, stucco, vierpasbogen, lijst, bijgebouwen, Ferdinand Dierkens.
Opleiding Glasramen Tiffany's' Glasshop, Dentergem.
Cursus glas in lood. U bent gefascineerd door de ambacht van glasramen? Dan is er goed nieuws voor u. Wij bieden namelijk cursussen aan in het maken van Tiffany ramen en lampenkappen, in ons volledig uitgeruste atelier. Er zijn 2 types van cursussen.:

Contacteer ons